Hikikarpaloita ja niiskutusta

Yellow Curry Spice Mix 40 g

Kanaa & riisiä

1 pkt kananrintafileitä tai kanasuikaleita

1 pkt Wokkivihanneksia

200 ml Kookosmaitoa (Coconut milk light)

1 pss Yellow curry-mausteseos

5%-ruokakermaa

Jasmin-riisiä

 

Paista kanasuikaleet tai paloittele kanafileet paloiksi ja paista paistinpannulla kypsäksi. Tämän jälkeen lisäät wokkivihannekset mukaan.

Kaada kookosmaitotölkistä puolet kanojen ja kasvisten joukkoon. Kaada myös mausteseos mukaan ja sekoita mausteet ruuan sekaan. Anna hautua pienellä lämmöllä. Kaada noin 1/3 purkkia ruokakermaa ruuan joukkoon. Niin että se pehmentää hiukan makua.

Tämän sinä voit tehdä myös siten että lisäät vain koko purkin kookosmaitoa sekaan, mutta itse en niin välitä kovin voimakkaasta kookosmaidon mausta, joten lisään vain puolet sinne ja korvaan loput ruokakermalla. Ruokakermaa tosin ei tarvitse niin paljon.

Itse vielä laitan hiukan mustapippuria wokkivihanneksiin, kun lisään wokkivihannekset lihojen joukkoon. Tämäkin on hiukan makuasia. Voit laittaa wokkivihannekset eri pannulle tai lisätä ne kanojen ja muiden aineiden sekaan. Itse haluan vähemmän tiskiä ;)

Keitä Jasmin-riisiä pakkauksen ohjeitten mukaan. Kun keität riisiä niin lisää riisien joukkoon esim. aromisuolaa, currya, (mustapippuria) tai vain pikkuisen suolaa.

Valitettavasti minun kamerani teki lakon minulle silloin kun tein tätä ruokaa joten lopputuloksesta minulla ei ole kuvaa. Mutta lisään sen kyllä joskus tänne sitten kun saan kameran toimimaan ja teen tätä ruokaa uudestaan.

Pienenä vinkkinä: Valkoviini Black Tower 2006 tai 2007 vuoden viini sopi tosi hyvin tämän ruuan kanssa.