LOHIKÄÄRMEESTÄ LISKOON...

Tarina alkaa itseasiassa sivuilta

http://fantasiina.vuodatus.net/blog/1532626#comments

Näin FantasIINAN sivuilla tuommoisen lohikäärme marsipaanikoristeen ja siitä välähti idea lähteä tekemään lohikäärmekakkua siskonpojan 6-vuotis synttäreille. Kroppa oli aika helppo toteuttaa. Tarvittiin vain kaksi sokerikakkupohjan levyä, jotka äiti-muori leipoi minulle. Jostain syystä en luota omiin taitoihini, kun tulee kysymykseen puuhellan uunilla valmistaminen.

Tosiaan kaksi pellistä pohjia ja niistä sopivilla pyöreillä kipoilla leikkasin sopivia ympyröitä keskiruumiiksi. Ja taiteellista silmää käyttäen muokkasin hännän koivet ja pää tuotti kyllä aika ongelmia. Sitä piti oikein tarkalla kädellä harkita ja kokeilla miten teen sen. Yritin ottaa FantasIINAn kuvasta hiukan mallia ja vääntää tuota naamaa. Ei nyt mikään täydellinen kopio ole tuosta silti :)

No mitenkäs sitten lohikäärme muuttui liskoksi oli ihan 6-vuotiaan synttärisankarin päätös. Ajatuksena oli vielä laittaa lohikäärmeen siivetkin, mutta poika sanoi vakuuttavasti kakun nähtyään minulle että "Ei sinun siitä tarvitse lohikäärmettä tehdä että kyllä minulle liskokin kelpaa." Ja moneen otteeseen tätä toistettuaan päädyin siihen, että kyllä pojalle nyt lisko pitää tehdä, kun sitä noin kovasti toivoo.

Niinpä siitä sitten lopuuksi tuli Lisko-kakku :)

Välissä oli mansikkahilloa ja omenahilloa sekä kermaa.

Mutta kiitos FantasIINAlle lohikäärme-mallista :) Ja paljon onnea 6-vuotiaalle siskonpojalle.

Kohta sitten tuleekin taas lisää kakku-kuvia. Noita synttäreitä on tässä pienen ajan sisällä monta :)